Albufeira

Albufeira is een stad met veel potentie, en vele interessante plekjes. Ontdek met de fiets, en de mobiliteit die deze u geeft, de cultuur en natuur zo dicht bij het centum van Albufeira.
Kaarten:

Map vergroten







Kaart overdragen naar GPS:Track
Route


Interessante plekjes:

Praia dos Pescadores Pier

Deze pier is één van de favoriete plekjes voor vissers en duikers. Het heeft een prachtig uitzicht op het strand.





Pintor Samora Barros Kunst galerij.
Dit gebouw in Largo Eng.º duarte pacheco was vroeger een electiciteits station (1926).
Gerestaureerd en omgebouwd in een kunst galerij in 1988.Het gebouw heeft 2 verdiepingen met grote bogen, dat goed natuurlijk licht geeft. It has two floors and exterior arches, which allow the Natural illumination of all the building. De met tegels verfraaide voorgevel is gemaakt door de schilder Samora Barros, die oorpronkelijk uit Albufeira komt.
Openings tijden: dagelijks van 10.30 tot 17.00 uur.
Behalve Zondags en feestdagen.

St. Sebastião kerk and Museum van sacrale kunst
De St. Sebastião kerk ibevind zich op het Miguel Bombarda plein en gebouwd in middel 18 de Eeuw (centraal bouw, barok stijl ).Het houten altaar dateert uit de 2de helft van de 18de eeuw.




Hoofdkerk
De Nossa Senhora da Conceição kerk is in de 18de Eeuw gebouwd, en is op 15 Juli 1800 ingewijd door Francisco Gomes de Avelar, de bisschop van de Algarve.De kerk bevindt zich in de Rua da Igreja Nova De nieuwe kerk Straat ) en heeft de oude kerk vervangen die was vernield door de aardbeving in 1755. Op de gevel staat het kruis van Avis. Upon the facade is the Cross of Avis. Bij het altaar een schilderij toegescreven aan de Albufeirense schilder Samora Barros dat dient als achtergrond voor het beeld van Nossa Senhora da Conceição, beschermvrouwe van Albufeira.




Sant'Ana kerk
De Sant'Ana kerk is gebouwd in de 18de Eeuw, bevindt zich op het Jacinto d´Ayet plein. In de kapel bevindt zich een altaar stuk toegeshreven aan de meesters Francisco Xavier Guedelha en João Baptista en een altaar stuk van de Nossa Senhora das Dores en een houten beeld van de gekruisigde Christus.




St. Vicente Standbeeld
St. Vicente van Albufeira is een monument ter nagedachtenis aan de Frei Vicente van Santo António, een groot man geboren in 1590 te Albufeira. Dit standbeeld bevindt zich op het It is Jacinto d'Ayet plein.










Archeologisch Museum (oude stadhuis)
Deze bevindt zich in het oude centrum van Albufeira, dat tot de jaren 80 als gemeentehuis funcioneerde, met verschillende studie ruimtes en een bibliotheek. De uitgestalde stukken zijn van 4 verschillende periodes, namelijk, Pré-historisch, romeins, Islamitisch en moderne tijd.




Conservatorium (Oude ziekenhuis) en Archeologisch centum
Het conservatorium is opgericht in 1996, en heeft al verschillende concerten gerealiseerd in Portugal en buitenland. Naast het conservatorium bevindt zich een archeologisch centrum waar u opgravingen kunt waarnemen.





Santa Casa da Misericórdia
Volgens mondelinge traditie dateert de stichting uit 1499. Het wordt beschouwd als een broederschap opgelegd door Koningin D. Leonor, door het feit dat Albufeira de enige gemeente van de Algarve is die tot de order van Aviz behoort. De Santa Casa da Misericordia van Albufeira is een belangrijke stichting die de benadeelden helpt. Het beschikt over bejaarden tehuizen, dagopvang, zorg voor gehandicapten, etc.





Algarve Shopping
Kom en ontdek het winkelcentrum van Guia, waar u de beste produkten vindt, bekende merken kleren en alle andere attracties dat alleen een winkel centrum kan aanbieden.





Adega do Cantor
Dichtbij Algarve Shopping gelegen, Deze "adega" is gebouwd om de Vida Nova en Onda Nova wijn te produceren, afkomstig van 3 dichtbij gelegen boerderijen: Quinta do Moinho, Quinta do Miradouro and en Quinta Vale do Sobreiro. Met het doel om de beste wijn van deze streek te leveren, gebruik makend van de traditionele en moderne technieken.
Sir Cliff Richard, werd zo'n 40 jaar geleden verliefd opde Algarve.Zijn droom was een wijngaard te planten op zijn boerderij Quinta do Moinho. Hij was de inspiratie voor de Vida Nova wijn en is bij de produktie betrokken. Wanneer hij naar Portugal komt is het gewoon om hem met vieze handen in de wijngaard te zien.

Putten
In alle regio's van de Algarve kan men oude putten vinden, waar de populatie vroeger het water haalden. Op onze kaart geven we verschillende locaties van putten aan, sommige funcioneren nog steeds.





Begraaf plaatsen
Op de begraaf plaatsen van deze regio kan men de huidige cultuur van de Algarve waarnemen, die voornamelijk Christelijk is.







Albufeira Haven
Deze wordt beschouwd als de meest veilige en beschutte haven van portugal. Omgeven door toeristisch complex van goede qualiteit, met veel groenvoorzieningen. Maar 29% van dit gebied is bestemt voor constructie. Het totale project omvat Hotels, restaurants, bars, winkels, zwembaden, apartementen, speeltuin etc.
De haven van Albufeira is arquitectonisch verschillend dan voorgaande projecten..
De haven heeft een toegangs kanaal van 25 meters breed, een gebied van 1,6 hectare voor hogere schepen, en een gebied van 5 hectare voor medium schepen.
De haven heeft een blauwe vlag, symbool van qualiteit en respect voor ambient, en voldoet aan alle educatieve, informatieve en milieu voorschriften, veiligheid, diensten en qualiteit van het water.


Vis Haven
Vroeger lag deze haven bij het Pescadores strand, nu ligt het dichtbij de Albufeira haven, om de werkomstandigheden van de vissers te verbeteren.






Birdwatching
De zone van Salgados is een geweldige plek voor birdwatching, met vele exotische soorten. In deze zone bevinden zich verscheidene observatie posten.








Nossa Senhora da Guia Kapel
De kapel in Barok stijl, met binnen een verguld altaar stuk. De Kapel van Nossa Senhora da Guia is de beste getuige van barok vertegenwoordigd in de Algarve en één van de belangrijkste monumenten van Albufeira met artistieke waarden.






Hoofd kerk van Guia

Deze kerk in Guia is gebouwd in de 17de Eeuw.
Het beeld van St. António en de gekruizigde Christus komen uit de 17de Eeuw, de beelden van Nossa Senhora do Rosário, Nossa Senhora das Dores en Nossa Senhora da Visitação uit 18de Eeuw.





St. Sebastião Kapel
Waarschijnlijk gebouwd in begin 17de Eeuw. De kapel was verwoest door de aardbeving van 1755, en was geheel verbouwd na 3 jaar.
De kapel is toegewijd aan, volgens de legende, een determinante Heilige om de "zwarte dood" te verdrijven.




Guia
Dit dorp ligt dichtbij Albufeira en heeft verscheidene attracties zoals Algarve Shopping, Zoomarine en de kerk. Guia is ook bekend door de gastronomie, namelijk de kip van Guia, die elk jaar duizenden gasten brengt.





Zoomarine
Een oceanograpfisch park met een educatieve inslag. Dit park is op 03 augustus 1991 geopened en heeft een filosofie gebaseerd op conservatie en milieu educatie.In verschillende shows zien we vele dieren, zoals dolfijnen, zeehonden, haaien, schildpadden, exotische vogels etc. Het heeft een aquarium en een revalidatie centrum voor zee dieren, restaurants en winkels.



Gemeentehuis
Het gemeentehuis ligt tegenover de brandweer, tussen het gerechtshuis en het Auditorium






Overdekte Markt

Hier kunt u de beste produkten van de regio voor de beste prijs kopen.









Radiomodelism Piste
Deze piste organiseert verscheiden competities op regionaal en nationaal niveau. .







Fixed Transit School
The Albufeira Transit School in working since January 2002 and aims to become an important infrastructure in the Education
and valorization of the youngsters from this Municipality and from all the Algarve.
Road accidents involving children are a major problem. To combat it is important to foster in children from an early age, attitudes to safety and defensive behaviors on the road.
Decrease accidents on Portuguese roads is an objective to be achieved through education of users who attend this school. For more information click here.

Albufeira Multiuses Space
The AMS - Albufeira Multiuses Space, appears in a space that was a commercial unit and also a fruit and fish market.
The AMS allows the usufruct of a esthetically pleasant, environmently sane and efficient regarding to it's potentialities. A space por everyone that can be used in it's different strands.



Albufeira Municipal Stadium
Founded in 1925, the Municipal Stadium of Albufeira is the home to the city club, the Imortal Desportivo Clube.






Pigeon Village
Location where are housed hundreds of pigeons and where some events are organized with them.






Albufeira Municipal Swimming Pools
Here all the swimming practicants can stay in shape while in the Algarve.








Albufeira Sports Pavillion
Consisting of two floors, the Albufeira Sports Pavillion has an area of aproximatelly 6000m2 and contemplates a gaming field that allow the practice of all the indoor modalities. The Pavillion also includes several multipurpose rooms, a gym equiped to high competition athletes and the future Evaluation and Functional Recovery Center of Athletes, where the sportsmen of the county (of all ages), can monitor and treat their physical condition.

Radical Park- Skate and BMX
The Albufeira Radical Park is considered the biggest skating park of the country. This equipment, inserted in Parque da Alfarrobeira (north of the Municipal Stadium) was designed and pojected with the main goal of creating the adequate infra-structures to the practice with Skate, BMX Freestyle and Inline Skating, in the strands that are most practiced in Portugal, such as, Street and Ramp, and with different dificulty degrees. It will also have a initiation area, with quarter pipes, flat banks and a learning zone.


Roundabouts
Who goes to Albufeira normally uses to follow orientation towards each place through the roundabouts of the main avenue, so we show you the images of the most important ones that you will find in the avenue.

Dolphins Roundabout









Discoveries Roundabout








Watches Roundabout









Worms Roundabout








Globe Roundabout

Sem comentários:

Enviar um comentário